Grattis Serieteket! Myndig i dag!

Serieteket fyller 18 år i dag och jag vill vara en av dom som grattar dom. Kristiina Kohlemainens vision om ett bibliotek kombinerat med hennes järnvilja skapade en fantastisk mötesplats för alla serieintresserade. Jag minns när biblioteket startade upp och hur fylld av energi och glädje Kristiina var. Massa fantastiska idéer och det där UFO-liknande utlåningsdisken som var specialbyggd just för Serieteket. Då var vi på Serieteket lite rädda för att biblioteket var för nära Alvglans men eftersom vårt sortiment var det som passade bäst med biblioteket så det blev inget problem visade sig.

Jag har alltid varit imponerad av alla dessa evenemang som de har genomfört. Allt från (för mig) rätt abstrakta utställningar till boksläpp till inte minst till det som har utvecklats årets höjdpunkt i serievärlden – Seriefestivalen.

Jag har inte haft så stor anledning att besöka dom för att låna böcker men det är nog något som jag kommer att göra mer framöver då personalen på mitt lokala biblioteket är ointresserade av serier.

Så hipp, hipp, HURRA!!!  för Serieteket och låt oss hoppas på många fler år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *